Max Verstappen wereldkampioen Formule 1

Zinderende slotfase leidt tot eerste wereldtitel Nederlander

Max Verstappen wereldkampioen 2021
Max Verstappen wereldkampioen 2021Max Verstappen wereldkampioen 2021Max Verstappen wereldkampioen 2021Max Verstappen wereldkampioen 2021Max Verstappen wereldkampioen 2021Max Verstappen wereldkampioen 2021

Formule 1-kijkend Nederland had er het gros van de Grand Prix van Abu Dhabi waarschijnlijk geen vertrouwen meer in, maar in een zenuwslopende slotronde wist Max Verstappen regerend wereldkampioen Lewis Hamilton te passeren en daarmee te onttronen. Max Verstappen mag zich de eerste Nederlander noemen die wereldkampioen is geworden in de Formule 1.

De 24-jarige Max Verstappen voerde in de slotfase van de Grand Prix van Abu Dhabi een succesvolle aanval op Lewis Hamilton uit die beslissend bleek in de zinderende titelstrijd van dit jaar. De race die aanvankelijk tot de achtste wereldtitel voor Lewis Hamilton leek te leiden, sloeg daarmee om in een overwinning van de Nederlandse coureur.

Red Bull Racing trok strategisch gezien alles uit de kast om Verstappen aan de wereldtitel te helpen en ook een magistrale verdedigingsactie van teamgenoot Sergio Pérez droeg er zijn steentje aan bij. Het was echter de crash van Nicholas Latifi met een safety car tot gevolg die het mogelijk maakte dat Verstappen vlak achter Hamilton nog één ronde vol op de wereldtitel konden jagen. Met succes. De 24-jarige Max Verstappen is de eerste Nederlandse coureur die wereldkampioen is geworden in de Formule 1.

Verstappen en Hamilton startten met exact evenveel punten de slotrace in Abu Dhabi. Max Verstappen zetelt op de F1-troon waarop Hamilton vier jaar onafgebroken heeft gezeten. Max Verstappen is niet de jongste wereldkampioen in de Formule 1. Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en Fernando Alonso waren jonger toen ze voor het eerst wereldkampioen werden. Verstappen is wel de jongste coureur ooit die een F1 race startte (17 jaar) en tevens is hij de jongste GP-winnaar ooit.

In het weekend van 18-20 maart 2022 begint met de seizoensouverture in Bahrein het 73ste Formule 1-seizoen.

Lezersreacties (205) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.