Maserati Project24: geen exemplaar hetzelfde

110 pk meer dan MC20

Maserati Project 24

Speciaal voor wie al het andere al heeft, komt Maserati met een exclusief stukje automobiel circuitspeelgoed. De Project24 geheten geheten extremist werd medio dit jaar al op digitale tekeningen getoond en is nu beter in beeld gebracht.

In juli liet Maserati de eerste tekeningen zien van de Project24, een exclusieve niet-straatlegale auto die zijn basis deelt met de Maserati MC20. Hoewel zijn naam anders doet vermoeden, gaat Maserati van de Project24 slechts 62 exemplaren bouwen. Geen enkel exemplaar van de Project24 is hetzelfde, claimen de Italianen.

Hoewel we met name in het middendeel van de Project24 restanten van de MC20 zien, is zowel de voor- als de achterkant compleet anders. Tijdens de ontwikkeling van de Project24 heeft Maserati alle remmen los kunnen gooien. Omdat hij niet straatlegaal hoeft te zijn, heeft Maserati natuurlijk alle vrijheid er iets extreems van te maken. Daar komt bij dat de Project24 niet specifiek is ontwikkeld voor een bepaalde raceklasse, wat vrijwel elke vorm van restricties wegneemt.

Maserati Project 24

Maserati

De Project24 heeft net als de MC20 de Nettuno geheten V6, een machine die in de MC20 630 pk levert, maar die het in de Project24 tot 740 pk schopt. De Project24 weegt daarbij zo'n 1.250 kilo, dus reken op behoorlijk heftige prestaties. Maserati heeft die echter nog niet vrijgegeven.

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.