Maserati presenteert Levante GTS

Zustermodel van Trofeo

Maserati presenteert Levante GTS
Een opmerkelijke nieuwkomer van Maserati. Het merk met de drietand presenteert tijdens het Goodwood Festival of Speed namelijk alsnog de Levante GTS.

In maart dit jaar presenteerde Maserati de Levante Trofeo, een auto waarvan eigenlijk werd gedacht dat hij Levante GTS zou gaan heten. Die toen nieuwe Levante-variant was de eerste Levante die beschikbaar kwam met een 3,8-liter grote V8, een blok dat afkomstig was uit de Quattroporte GTS. Vandaag presenteert Maserati alsnog een Levante GTS, een auto die je eigenlijk moet zien als een milder zustermodel van de Trofeo.

Net als de Levante Trofeo krijgt de Levante GTS de beschikking over de 3,8-liter grote biturbo V8, al is het blok nu niet 590 pk sterk zoals in de Trofeo, maar levert hij 550 pk en 730 Nm. Met die krachtbron sprint de GTS in 4,2 tellen naar een snelheid van 100 km/h, 0,3 tellen 'langzamer' dan de Trofeo. Z'n topsnelheid ligt op 292 km/h.

De GTS wordt vanbinnen natuurlijk volgestopt met fraaie spullen. Volledig lederen bekleding en een Harman Kardon Audio-systeem met 14 luidsprekers. Tevens maakt de Levante voor het eerst kennis met Matrix led-koplampen en Integrated Vehicle Control (IVC), een systeem dat afkomstig is uit de Ghibli en de Quattroporte.

Updates

Maserati voert verder wijzigingen door op zowel de Ghibli en de Quattroporte als de Levante. Zo krijgen de auto's een nieuwe bedieningshendel voor de achttrapsautomaat, een ZF-bak die ook in 'handgeschakelde' modus is te bedienen. Maserati spreekt verder over de komst van een verbeterd infotainmentsysteem en het merk biedt nieuwe lakkleuren, leersoorten en nieuwe lichtmetalen wielen aan.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.