Maserati MC20 Cielo: Italiaanse spyder op komst

Hemels

Maserati MC20 Spider

Maserati heeft een naam gehangen aan de topless MC20. De opengeknipte MC20 luistert naar de naam MC20 Cielo en belooft op technisch vlak net zo indrukwekkend te worden als zijn dichte broertje.

In 2020 kwam Maserati voor het eerst in jaren met een daadwerkelijk splinternieuw model. Met de MC20 presenteerde het merk een sportieve tweezitter met middenmotor, die op termijn ook een open versie zou krijgen. Die nieuwe 'spyder' heeft nu een naam: MC20 Cielo.

De toevoeging Cielo staat voor 'lucht' of 'hemel', een verwijzing naar het open karakter van de auto. Maserati trekt op 25 mei zowel het doek als dak van de nieuwe MC20-variant. De MC20 Cielo ziet het levenslicht straks in Maserati's fabriek in Viale Ciro Menotti, dezelfde productiefaciliteit als waar het de dichte MC20 produceert.

We verwachten dat de Maserati MC20 Cielo dezelfde 3.0 Nettuno-zescilinder krijgt als de reeds bekende variant. Dat betekent dat je straks met 630 pk en 730 Nm onder je rechtervoet van de buitenlucht kunt genieten. Het wagengewicht ligt door verstevigingen aan het chassis waarschijnlijk hoger dan dat van de dichte MC20, al blijft de gewichtstoename door de keuze voor een stoffen klapdak waarschijnlijk binnen de perken.

Maserati lanceert voor zijn doen een ongekende stroom nieuwe modellen. Kort geleden kwam het merk met de Grecale en naast de MC20 Cielo heeft Maserati ook nog een opvolger van de Gran Turismo in de ontwikkelingskamers staan. Net als van de Grecale komt daar ook een elektrische Folgore-versie van, hetzelfde geldt overigens voor de MC20! Vanaf 2030 wil Maserati alleen nog EV's verkopen.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum