'Macan wordt Porsches bestverkochte model'

Porsche Macan Spyshots
Porsche zal over niet al te lange tijd de Macan uit de doeken doen. Het kleine broertje van de Cayenne is zeer belangrijk voor de Duitse sportwagenfabrikant, en zal Porsche waarschijnlijk al snel aan z'n beoogde resultaten helpen.

Porsche had zich voorgenomen om tegen 2018 zo'n 200.000 auto's per jaar te verkopen. Nu heeft IHS Automotive, een data- en onderzoeksbureau, berekend dat het Duitse merk volgend jaar al 63.000 Macans aan de man zal brengen. Vorig jaar verkocht Porsche 143.096 auto's, verspreid over z'n hele gamma.

Tel je die twee getallen bij elkaar op, dan is het resultaat snel te zien. Nu zal de Macan uiteraard wat kopers bij de Cayenne wegesnoepen, maar het ziet er dus naar uit dat de Macan Porsche ruim voor de 2018-deadline aan z'n 200.000 stuks zal helpen. Tim Urquart, analist bij IHS Automotive, gaat er dan ook 'blindelings vanuit dat de Macan Porsches best verkochte model gaat worden', zo meldt hij aan Automotive News.

In november zal de Macan z'n officiële debuut maken op de Los Angeles Auto Show.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (50) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.