Lucid Motors ontslaat bijna een vijfde van personeel

Reorganisatie bij Tesla-rivaal

Lucid Air

Lucid Motors schrapt ongeveer 1.300 banen. Dat komt neer op bijna een vijfde (18 procent) van het totale personeelsbestand. De sanering is volgens de topman nodig vanwege een reorganisatie.

Lucid Motors ziet zich genoodzaakt om een groot deel van zijn personeelsbestand te schrappen. Het is onderdeel van een reorganisatie die de veelbelovende EV-fabrikant klaar moet maken voor de volgende fase. "Een pijnlijk maar noodzakelijk besluit", zo omschrijft topman Peter Rawlinson de reorganisatie. De maatregel moet het bedrijf 'veerkrachtiger' maken voor de toekomst. Rawlinson denkt dat de herstructurering aan het eind van het tweede kwartaal grotendeels is afgerond. De reorganisatie kost het bedrijf tussen de 24 miljoen en 30 miljoen dollar.

Lucid begon vorig jaar met de massaproductie van elektrische auto's. Het eerste model, de Air, heeft een ongekend grote actieradius en is beresterk. Ook in Nederland is de Air te bestellen. Lucid Motors leed vorig jaar een verlies van 1,3 miljard dollar, omgerekend €1,2 miljard. De omzet bedroeg iets meer dan 600 miljoen dollar. Vorige maand stelde het beursgenoteerde bedrijf analisten en beleggers teleur met een productiedoelstelling voor dit jaar van 10.000 tot 14.000 auto's.

Lezersreacties (68) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.