Lotus Exige Race 380 is los!

Circuitknaller op basis van 380 Sport

Lotus Exige Race 380
Lotus voegt voor de zoveelste keer in korte tijd een nieuwe uitvoering aan zijn line-up toe. Vandaag is het de Exige Race 380 die aan de wereld wordt voorgesteld.

In november vorig jaar lanceerde Lotus de Exige Sport 380, de snelste Exige die de Britten ooit op de weg hebben gezet. Wie die gespierde Brit wil inzetten op het circuit, kan daar uiteraard behoorlijk mee uit de voeten. Speciaal voor de scheurneus die nóg rapper chicanes aan elkaar wil rijgen, heeft Lotus de Exige Race 380 aan de Exige-familie toegevoegd.

In tegenstelling tot de Sport 380 mag de Exige Race 80 niet de openbare weg op. Lotus zegt de versnellingsbak, het onderstel en de aerodynamica te hebben aangepast. Waar de Sport 380 1.066 kilo in de schaal legt, mahg je deze minder dan 1.000 kilo wegende Exige Race 380 absoluut een vedergewicht noemen. Die gewichtsafname is onder andere gerealiseerd door de toepassing van polycarbonaat in de zijruiten en koolstofvezel delen voor de koets. De reguliere koplampunits zijn vervangen door zwarte kappen. Het spoilerwerk moet voor 240 kilo neerwaartse druk zorgen bij een snelheid van 274 km/h.

De 380 pk en 410 Nm sterke 3,5-liter supercharged V6, van de planken van Toyota, blijft gewoon zichzelf. Schakelen gaat middels een sequentiële zesbak en Lotus voorziet de Race 380 van een sperdifferentieel. Een sprint vanuit stilstand naar 96 km/h (60 mph) is in 3,2 tellen achter de rug. Pilot Sport Cup 2 banden brengen het vermogen over naar het asfalt.

In mei dit jaar worden de eerste exemplaren geleverd.

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.