Lotus Emira klaar voor onthulling

Volledig aanpasbaar

Lotus Emira teaser

Lotus trekt op 6 juli het doek van een volledig nieuw model: de Emira. In een schimmige teaservideo laat Lotus alvast iets van het interieur van die Emira zien.

Het rommelt bij Lotus. In positieve zin. Het merk heeft dankzij zijn Chinese eigenaar Geely weer de financiële mogelijkheid om ambitieuze toekomstplannen uit te tekenen. Het merk gaat zich onder meer storten op elektrische sportwagens. Lotus heeft zijn eerste elektrische inzending, de Evija, al in 2019 aan de wereld getoond en op termijn is élke nieuwe Lotus volledig elektrisch. Op termijn, inderdaad. Lotus presenteert op 6 juli namelijk de Emira, de laatste nieuwe Lotus met puur en alleen verbrandingsmotoren en geen enkele vorm van elektrificatie.

De Lotus Emira, die zijn leven als Type 131 begon, komt op één van de vier nieuwe platforms te staan die het merk in april dit jaar voor het eerst belichtte. De Emira komt op de Sports Car Architecture te staan, een basis die Lotus intern 'Elemental' noemt. De Emira lijkt enigszins als opvolger van de Elise en Exige te gaan fungeren, al moet je niet gek opkijken als de Emira een slagje groter en gelijktijdig iets minder spartaans is dan dat tweetal. De verbrandingsmotoren komen van een andere partner en dat betekent dat de Emira geen Toyota-machines krijgt. Lotus is nu onderdeel van Geely, een bedrijf dat onder meer Volvo in zijn zak heeft. Kijk dus niet gek op als de Emira met bekende machines leverbaar wordt. Lotus gaf eerder al aan dat de Emira de bekende merkwaarden combineert met technologie, het comfort en de luxe die de hedendaagse klant zou verwachten. Op de teaservideo is in ieder geval al het ogenschijnlijk volledig aanpasbare instrumentarium van de Emira te zien.

Lotus Emira

Lotus Emira

Heeft Lotus nog meer in het vat? Jazeker. Er komen meer elektrische hypercar-achtigen zoals de Evija. Daarnaast werkt Lotus samen met Alpine aan een elektrisch model en heeft Lotus een hele reeks elektrisch aangedreven 'lifestyle'-modellen in het vat zitten.

Video

Gerelateerde forumtopics