Lightyear One €100.000 duurder

Prijsverhoging voor tweede lichting

Lightyear one v2

De eerste reeks van 150 exemplaren van zonne-auto Lighyear One zijn uitverkocht. De tweede lichting van de innovatieve elektrische zonne-auto die zijn oorsprong in Nederland heeft liggen wordt aanmerkelijk duurder. De prijs van de Lightyear One stijgt namelijk met maar liefst €100.000.

De Lightyear One ging in een kleine serie van 150 stuks in productie. Die Lightyear One, de Pioneer Edition, had een vanafprijs van €150.000. Alle 150 exemplaren daarvan zijn inmiddels vergeven en dus kondigt Lightyear de tweede lichting van de One aan. De nieuwe reeks Lightyears One wordt als Limited Edition geleverd. Daar betaal je stevig extra voor, Lightyear vraagt namelijk €250.000 voor de One Limited Edition.

Volgens Lightyear is de fors hogere prijs van de tweede serie van de zonne-auto goed te rechtvaardigen. Het bedrijf geeft aan dat de nieuwe vraagprijs beter aansluit op de hoge ontwikkelingskosten en de tevens hoge productiekosten. In totaal gaat Lightyear 946 exemplaren van de One bouwen. De Lightyear One heeft een 60 kWh accu waarmee de elektrische auto zo'n 725 kilometer moet kunnen afleggen.

Vorig jaar sloot Lightyear een enorme deal met LeasePlan. De leasemaatschappij heeft namelijk 5.000 auto's van Lightyear besteld. Het gaat overigens niet om de One, maar om de uiteindelijke opvolger die Lightyear Two gaat heten. Die komt pas omstreeks 2025 op de markt. De eerste exemplaren van de Lightyear One - dus de Pioneer Edition - worden naar verwachting in de tweede helft van 2022 geleverd. Valmet Automotive in Finland bouwt de One.

Lezersreacties (78) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.