LG betaalt GM flinke vergoeding voor accuproblemen Ampera-e en Bolt

Accu's vervangen

Opel Ampera-e

General Motors heeft een schikking getroffen met het Zuid-Koreaanse LG Electronics over de kosten die GM moest maken voor het terugroepen van de Chevrolet Bolt en Opel Ampera-e, omdat de accu van de elektrische auto's zomaar in brand kon vliegen.

Vanwege het brandgevaar van de Chevrolet Bolt werden meer dan 140.000 auto's terug naar de garage geroepen. Ook Opels evenknie Ampera-e werd door de terugroepactie geraakt. In Nederland werden alle 3.373 geleverde exemplaren teruggeroepen. Van zowel de Bolt als de Ampera-e werden de accu's vervangen. GM krijgt hiervoor van LG nu een vergoeding van 1,9 miljard dollar, omgerekend meer dan €1,6 miljard.

GM waarschuwde eigenaren van de Bolt om hun auto niet binnen te parkeren en ook niet in de buurt van gebouwen en andere auto's. Ook raadde de autobouwer af om de batterij 's nachts op te laden. Volgens het concern zijn er meer dan tien branden geweest door oververhitting van de accu. Overigens zat er voor de gedupeerden nog wel een mooie kant aan de zaak. De nieuwe accu's in de Bolt en Ampera-e hebben een ongeveer 10 procent grotere capaciteit.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.