Lexus toont lichtgewicht IS

Japanners kiezen voor karton

Lexus IS Origami Car
Lexus IS Origami CarLexus IS Origami CarLexus IS Origami CarLexus IS Origami CarLexus IS Origami CarLexus IS Origami CarLexus IS Origami CarLexus IS Origami CarLexus IS Origami CarLexus IS Origami CarLexus IS Origami CarLexus IS Origami CarLexus IS Origami CarLexus IS Origami Car
Waar Lexus voor de LFA miljoenen stak in de ontwikkeling van een koolstofvezel carrosserie, kiezen de Japanners voor de IS voor een nóg lichter materiaal. We krijgen namelijk een van karton gevouwen sedan te zien.

Lexus laat zien over een dosis creativiteit te beschikken door een replica op ware grootte van de IS te maken. De Japanners hebben liefst 1.700 vellen karton - die stuk voor stuk 1 centimeter dik zijn - met lasers aan stukken gesneden om een geheel uit karton gemaakte IS te maken.

Na al het snijwerk is de IS handmatig in elkaar gezet. Een team creatievelingen is liefst 3 maanden in de weer geweest met de hoekige variant. Dankzij een elektromotor en een uit aluminium vervaardigd frame is de IS 'Karton Edition' - die Lexus zelf Origami Car noemt - ook nog eens in staat om te rijden.

Een video van de bijzondere creatie, zie je hieronder.

Video

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.