Lexus presenteert RC300h en F Sport Line

Lexus RC 300h
Lexus RC 300hLexus RC 300hLexus RC 300hLexus RC 300hLexus RC 300h
Lexus wil met z'n nieuwe RC het leven van de BMW 4-serie en de Audi A5 zuur gaan maken. Vandaag komen we te weten hoe de RC 300h met Sport Line-pakket door het leven zal gaan.

Bij de onthulling van de RC presenteerde Lexus al de specificaties van de RC 350 met een 314 pk sterke 3,5-liter V6 onder de kap. Geheel volgens Lexus' hybride-traditie kunnen we ook een versie verwelkomen die wordt bijgestaan door een elektromotor. Vandaag komen we meer te weten over die versie, die is aangekleed met het F Sport Line-pakket.

Bovenaan de RC-ladder domineert de 450 pk sterke RC F. Dat is, afgezien van de exotische LFA, de krachtigste Lexus ooit. Aan de andere kant van het spectrum maakt de RC 300h de dienst uit. Onder diens kap vinden we een 178 pk sterke benzinemotor die hulp krijgt van een 143 pk sterke elektromotor, goed voor een gecombineerd vermogen van 220 pk.

De 300h krijgt volgens Lexus interieurverlichting die 'naar boven in plaats van naar beneden is gericht'. De Blind Spot Monitor en het nieuwe Lexus Remote Touch Interface-systeem vinden eveneens hun weg naar de RC 300h.

Wie z'n hybride RC een tandje sportiever wil, kan het F Sport Line-pakket bestellen. Het onderstel wordt dan straffer afgesteld en als extra is het Adaptive Variable Suspension (AVS)-systeem leverbaar, waarmee de afstelling van dat onderstel is te regelen. Verder bestaat het F Sport Line-pakket uit 19-inch lichtmetaal, een op het instrumentenpaneel van de LFA geïnspireerde klokkenwinkel en geborsteld metaal voor het interieur.

Nederlandse prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt. Op de autosalon van Genève kunnen we de F Sport Line in levenden lijve bewonderen.

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.