Facelift op stapel voor Lexus RC *UPDATE*

Als RC F naar buiten

Lexus RC F facelift spyshots
Lexus RC F facelift spyshotsLexus RC F facelift spyshotsLexus RC F facelift spyshotsLexus RC F facelift spyshotsLexus RC F facelift spyshotsLexus RC F 'GT3' Lexus RC F 'GT3'
Lexus heeft een bijgewerkte RC in de ontwikkelingskamers staan, een auto die als RC F is uitgelaten.

Lexus lanceerde de RC alweer bijna vijf jaar geleden, al moest de Nederlands automarkt tot 2015 op zijn komst wachten. Bedaagd voelt het ontwerp bij lange na niet, maar Lexus is toch druk in de weer om het model volledig fris te houden. Een bijgewerkte RC F is nu voor het eerst opgedoken.

De RC F hangt nog vrij fanatiek in de plakkers, maar we kunnen al zien dat Lexus zich bij de bijpuntsessie vooral beperkt tot het aanpassen van de verlichting aan zowel voor- als achterzijde. De koplampen lijken meer in lijn met de kijkers van grote broer LC; hetzelfde lijkt te gaan gelden voor de indeling van de achterlichtunits. Verder zetten we in op nieuwe wielen en kleine technische aanpassingen. De onthulling vindt waarschijnlijk in oktober plaats in Parijs.

Tevens lijkt Lexus een nieuwe RC-uitvoering aan het leveringsgamma toe te gaan voegen, een auto die het gat vult tussen de al zeer krachtige RC F en de GT3-raceversie (foto 7 en 8). De van die laatste afgeleide straatversie komt over heftig spoilerwerk te beschikken en zal aardig wat gewicht verliezen. De aandrijflijn wordt waarschijnlijk overgenomen uit de RC F, maar dankzij het lagere gewicht van de straat-GT3 moet de al bekende F in deze nieuwe topper zijn meerdere erkennen.

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.