Lexus heeft GS F bijna af

Lexus GS F
Lexus GS FLexus GS FLexus GS FLexus GS FLexus GS FLexus GS FLexus GS F
Lexus blijft bezig met het fijnslijpen van z'n GS F. Maar nu lijkt de supersedan dan toch bijna af te zijn.

Lexus is druk aan het testen op de Nordschleife met de GS F. Het merk gebruikt de BMW M5 als benchmark, dus als auto om de prestaties van de snelle GS mee te vergelijken. De GS F verraadt z'n identiteit door de vier uitlaatpijpen, die op dezelfde manier gepositioneerd zijn als bij de IS F en de RC F.

Zodoende geven de specificaties van de M5 waarschijnlijk aardig weer in welke richting we moeten denken voor de techniek van de GS F. De M5 is in standaardspecificatie goed voor 560 pk en we verwachten voor de Lexus dus ook een vermogen rond die waarde.

Dan is er de vraag welke motor die paardenkrachten mobiliseert. Fans van de LFA hoopten dat Lexus de V10 van die supercar in de GS F zou lepelen, maar dat lijkt toch een wat onwaarschijnlijke optie.

Wij gokken op een V8 met turbokracht dan wel een supercharger. Mogelijk dient de V8 uit de RC F, in die auto al goed voor 477 pk, als basis.

We hopen in 2015 kennis te kunnen maken met de eerste Lexus GS F.

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.