Lewis Hamilton over toekomstplannen: 'Wil weer winnen'

'Voel me nog fris'

Lewis Hamilton (ANP)

Lewis Hamilton kent zijn moeilijkste Formule 1-seizoen in jaren, misschien wel ooit. In dat licht krijgt hij regelmatig de vraag of een afscheid van de F1 begint te lonken. De 37-jarige zevenvoudig kampioen lijkt er echter nog niet klaar mee.

Hoewel Lewis Hamilton afgelopen weekend met een grote glimlach zijn knappe tweede plaats in Frankrijk vierde, is dit seizoen voor de Britse coureur toch vooral een koude douche. Na jaren van dominantie is het voorlopig gedaan met het aaneenrijgen van overwinningen. Sterker zelfs, dit jaar zou wel eens het eerste F1-seizoen kunnen worden waarin Hamilton meedoet zonder een overwinning te pakken. Met 37 jaar is hij ook de jongste niet meer, niet gek dus dat sommigen vermoeden dat de recordverwoestende coureur het binnenkort voor gezien houdt. Toch lijkt Hamilton van geen opgeven te weten.

Tegenover de verzamelde pers in Frankrijk liet Hamilton zich uit over zijn toekomst. "Ik wil weer winnen en dat zal tijd kosten. Maar ik voel me nog steeds fris en heb het idee dat er nog genoeg brandstof in mijn tank zit." De 103-voudig Grand Prix-winnaar wil met Mercedes de weg naar de top terugvinden: "Ik ben heel, heel trots en geniet ervan om hier elke dag met een geweldige groep mensen aan te werken. Ik wil met dit team blijven bouwen." Ondertussen zijn er zelfs al geruchten dat Hamilton met Mercedes om tafel gaat om een nieuw contract op te stellen. Het huidige loopt eind volgend jaar af. "Ik weet zeker dat we op den duur gaan zitten om het over de toekomst te hebben", aldus Hamilton.

Lezersreacties (80) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.