Landwind CV9: twee EuroNCAP-sterren **met video**

Landwind CV9: twee EuroNCAP-sterren **met video**
Botsproefinstituut EuroNCAP heeft weer een aantal nieuwe modellen tegen de muur gezet. Daaronder is de Landwind CV9, die net als het vorige model van het merk weer akelig door de mand valt.
Bij de crashtests van EuroNCAP, scoort de nieuwe Landwind CV9 slechts twee sterren. Voor de bescherming van de inzittenden worden drie sterren gescoord. Het Chinese Landwind deed eerder een poging de westerse markt te veroveren met een SUV, die sterk deed denken aan de Opel Frontera. Aan die poging kwam een einde toen bleek dat de auto nul sterren scoorde bij de crashtests. Peter Bijvelds, de man achter Landwind in Europa is echter blij met het resultaat. "Op de onderlinge onderdelen hebben we goed gescoord. Het slechtste onderdeel leverde twee sterren op. Bij de nieuwe rating van EuroNCAP telt het slechtste resultaat als overall-score. Dat vertekent dus een beetje. De CV9 heeft standaard geen zij-airbags, dus op het onderdeel met de zijwaartse botsing met een paal, scoren we per definitie slecht. Op een haar na scoorden we drie sterren. De Toyota Urban Cruiser en de Citroën Nemo scoren er ook drie. We zijn de CV9 nog aan het doorontwikkelen. Maar ik geef toen dat we nog niet het beste jongetje van de klas zijn." Voorafgaand aan de EuroNCAP test is een uitgebreide proef gedaan bij TNO in Helmond. Daarvan zijn de resultaten op een youtube-kanaal te zien. Bijvelds heeft willen wachten met de marktinvoering van de CV9 op de resultaten van de EuroNCAP. "We willen natuurlijk niet nog eens een situatie zoals in 2005 met de SUV. Bijvelds vindt het resultaat goed genoeg om de auto's in februari van het volgende jaar bij de dealers neer te zetten. Landwind wil met de CV9 een budget-alternatief bieden voor auto's in de klasse van de Renault Scénic.  Jaguar XF: 4 sterren Tijdens de onderzoeken van de EuroNCAP, deed de Kia Venga een nieuwe poging. Eerder scoorde de auto vier sterren, maar inmiddels is de auto aangepast, zodat de vijfsterrenscore is behaald. Verder viel op dat de Jaguar XF niet verder komt dan een score van vier sterren. De zijdelingse paaltest viel tegen en de bescherming door de stoelen en de hoofdsteunen blijkt niet van het allerhoogste niveau. Ook de Volkswagen Amarok en de Nissan Micra kwamen niet verder dan vier sterren. De vijf sterren zijn wel uitgedeeld aan de Mini Countryman, Audi A1, Ford C-Max en Grand C-Max, de Kia Sportage, Opel Mervia, de nieuwe Passat en VW Sharan en Seat Alhambra.

Lezersreacties (49) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.