In het wild: Landwind CV9

Zeldzame Chinees met kleurrijke camouflage

In het wild: Landwind CV9
In de onregelmatig terugkerende rubriek 'In het wild' zetten we bijzondere auto's in het zonnetje die we zomaar op straat zijn tegengekomen. Gewoon, omdat het kan en omdat het anno 2015 steeds minder vanzelfsprekend is dat je nog iets leuks aantreft tussen al het grijze leaseblik. Deze keer een ontzettende lolbroek met een kunststof jas: de Landwind CV9!

Wat is het? De Landwind CV9! In 2010 in Nederland geïntroduceerd en sindsdien aan de straatstenen niet te slijten. Landwind had niet bepaald een fijne naam als het op veiligheid aankwam en de Nederlandse consument was - en is, de CV9 is nog altijd officieel te koop - wat huiverig om een Chinese auto te kopen. Vanbinnen een lucht als in een schoenenwinkel en wat afwerking betreft doet Dacia het allemaal stukken beter, maar bij z'n introductie had je voor zo'n 15 mille wel een enorme bak ruimte. Inmiddels is hij dankzij z'n niet zo gunstige uitstoot een stukje prijziger.

Dit exemplaar van een dealer probeert z'n tekortkomingen te camoufleren met stickers van Daihatsu en Subaru en heeft een Flex Fuel-blok dat voor de aandrijving zorgt. Onder de kap dus een 1,6-liter viercilinder die loopt zowel benzine als lpg.

Hoe bijzonder is-ie? Bovenstaand mag dan wat negatief klinken, de CV9 heeft ook leuke kanten. Zo zijn er in ons land bijzonder weinig van verkocht. De kans dat je buurman er ook een heeft staan, is dan ook nauwelijks aanwezig. Er zijn er in Nederland slechts 59 van te vinden.

Hoe staat-ie erbij? Als nieuw. Compleet met dealerstickers.

Wat is-ie waard? De CV9 kost als Flex Fuel momenteel 19.495 euro. Het goedkoopste gebruikte exemplaar mag mee voor zo'n 6.000 euro. Daarvoor krijg je een auto van nog geen 3 jaar oud met slechts 65.000 op de klok.

Waardering: Hoe bedenkelijk het imago van Landwind ook mag zijn, het is wel een unieke verschijning die je aanvankelijk overgoot met ruimte voor een klein prijsje. Leuk om z'n zeldzaamheid.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.