Lamborghini Huracán Spyder is los!

Italianen trekken dak van Huracán

Lamborghini Huracán Spyder
Lamborghini Huracán SpyderLamborghini Huracán SpyderLamborghini Huracán SpyderLamborghini Huracán SpyderLamborghini Huracán SpyderLamborghini Huracán SpyderLamborghini Huracán Spyder
Eind 2013 trok Lamborghini het doek van de opvolger van de Gallardo: de Huracán. Nu hebben de Italianen ook heel vakkundig het dak van het verse beest getrokken. Zie hier: de Huracán Spyder!

Om maar met de deur in huis te vallen: de Huracán Spyder beschikt over dezelfde 610 pk sterke 5,2-liter V10 als z'n dichte broer. Een sprintje naar de 100 km/h weet de nu dakloze pretmachine in 3,4 tellen af te leggen. De 200 km/h staat in 10,2 tellen op de klok en z'n topsnelheid ligt op 324 km/h. Cilinderuitschakeling is van de partij en ook de Huracán ontkomt niet aan een start-/stop-systeem. De Spyder weegt 1.542 kilo, daarmee is hij 120 kilo zwaarder dan z'n dichte broer.

De lichtgewicht softtop laat zich in 17 seconden - bij een snelheid tot 50 km/h - automatisch openen en sluiten. Het in de kap verwerkte achterruitje laat zich eveneens elektrisch openen of sluiten. Zo kun je in nagenoeg alle omstandigheden extra genieten van die atmosferische V10 die permanent met een moker je rugwervels bewerkt. In de lente van volgend jaar worden de eerste modellen afgeleverd.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.