Kia schrapt versies Sportage

Minder te kiezen, wél voordeliger

Kia Sportage
Kia SportageKia SportageKia SportageKia SportageKia SportageKia SportageKia SportageKia Sportage

Kia herziet de prijslijst van de Sportage en dat betekent dat bepaalde motor- en bakcombinaties het veld moeten ruimen. Daarbij is er één variant die een stuk goedkoper is geworden.

Kia heeft het mes in de prijslijst van de Sportage gezet. Medio vorig jaar introduceerde het merk in Nederland een versie waarbij de 177 pk 1.6 T-GDI met zeventraps automaat met dubbele koppeling ook zonder vierwielaandrijving verkrijgbaar werd. Dat maakte de 1.6 T-GDI met automaat enkele duizenden euro's goedkoper. Kia knipt de variant met vierwielaandrijving nu volledig uit de prijslijst, en dat heeft als gevolg dat de Sportage over de gehele linie nu altijd voorwielaangedreven is. Goed nieuws daarbij: de 1.6 T-GDI met automatische transmissie en voorwielaandrijving is per direct zo'n € 4.500 goedkoper dan voorheen. Als DynamicLine wisselt hij nu vanaf € 37.895 van eigenaar. De DynamicPlusLine, GT-Line en GT-PlusLine kosten nu  respectievelijk  € 39.895, € 42.895 en € 45.895.

Nog een wijziging: Kia zet een streep door de 1.6 T-GDI van 177 pk met handgeschakelde zesbak. Deze voorwielaangedreven versie is voortaan niet meer op de prijslijst van de Sportage te vinden.De 132 pk turboloze 1.6 GDi blijft de basismotorisering. Deze altijd aan een handbak gekoppelde variant is er alleen als ComfortLine en als DynamicLine en kost in die uitvoeringen € 33.395 en € 35.395. Dieselrijders kunnen kiezen voor de 1.6 CRDi van 136 pk met mild-hybrid techniek. Met handbak is -ie als DynamicLine vanaf € 36.895 leverbaar, terwijl de aan een automaat gekoppelde versie in die uitvoering vanaf € 38.895 van eigenaar wisselt.

PRIVATE LEASE Kia Sportage

Kia
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 599
 
Arval
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 621
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.