Jeep Avenger uitgeroepen tot 'Auto van het Jaar'

Eerste volledig elektrische Jeep

Jeep Avenger

Jeep slaat met de Avenger een nieuwe weg in en dat werpt nu al de eerste vruchten af. De Jeep Avenger is namelijk uitgeroepen tot 'Auto van het Jaar 2023'.

Afgelopen najaar presenteerde Jeep de Avenger; een gloednieuwe compacte SUV met een volledig elektrische aandrijflijn. Een neefje van de Opel Mokka-e en Peugeot e-2008 en zodoende wordt de Avenger op selecte markten ook met brandstofmotoren leverbaar. Dat de Avenger er met een volledig elektrische aandrijflijn komt, is een primeur voor Jeep. Dat geldt ook voor het binnenslepen van de titel Auto van het Jaar. Dat lukte Jeep namelijk nog niet eerder in de 60 keer dat de prijs is uitgereikt.

Op Het Autosalon van Brussel werd de Avenger uitgeroepen tot winnaar, na beraad door 59 juryleden uit 23 Europese landen. De Jeep Avenger streefde onder meer de Volkswagen ID Buzz, Kia Niro en Peugeot 408 voorbij. De Volkswagen ID Buzz eindigde op de tweede plek en de derde plaats was voor de ook al volledig elektrische Nissan Ariya. De enige auto tussen de genomineerden die niet volledig elektrisch leverbaar is dan wel wordt, is de Renault Austral.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (104) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum