Jaguar presenteert XK en XKR Special Edition

Jaguar XK Special Edition
Voor de liefhebbers komt Jaguar met een speciale versie van de XK en de XKR, simpelweg Special Edition genaamd.

De Jaguar XK staat nog midden in het leven. Medio vorig jaar werd de coupé gefacelift, terwijl ook de nieuwe topper werd gepresenteerd: de machtige XKR-S. Voor de gewone XK en de al snellere XKR komt Jaguar nu met een speciale uitvoering: de Special Edition. Deze kun je bestellen als Coupé en als Convertible.

Het verschil met een normale versie zit 'm in de uitrusting van de auto, met name een hoeveelheid aan luxe materialen voor het 'Artisan' interieur. In de Special Edition vind je 'Scraffito' leer op de voorstoelen, het instrumentarium, de portierpanelen en de achterste zijpanelen. De hemel is van PoltronaFrau-leer. Verder zijn er een 525W-sterk Bowers & Wilkins-geluidssysteem, verwarmbare en op zestien manieren te verstellen voorstoelen, een verwarmd stuurwiel en keyless entry-systeem. Tot slot zijn er speciale dorpellijsten en roestvrijstalen pedalen.

Wat deze uitvoering ook onderscheidt van gewone XK's en XKR's is de kleurstelling: het interieur is er in de kleuren Navy met een Jet hemelbekleding of Truffle met een Canvas hemel. Voor de buitenkant kan gekozen worden uit de lakkleuren Crystal Blue, Lunar Grey, Polaris White, Rhodium Silver en Ultimate Black, evenals het voor de Speciale Edition unieke Celestial Black. Tevens staat de auto op 20-inch lichtmetaal: ofwel Venom-velgen in Dark Grey, ofwel gepolijste Orona-velgen.

Vanaf juni kan Jaguar zowel de XK als XKR leveren als Special Edition. In het eerste geval betaal je in elk geval € 151.115, de vanafprijs van de XKR bedraagt € 179.160.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.