Jaguar Land Rover werkt aan contactloze schermen

no-touchscreen

Jaguar Land Rover touchscreen predictive touch

Jaguar Land Rover werkt aan nieuwe technologie om het aantal aanraakmomenten op touchscreens te verminderen. Dat moet de hygiëne en de veiligheid ten goede komen.

Toen de eerste touchscreens in auto's kwamen, werd dat als een enorme vooruitgang gezien. Nu wil Jaguar Land Rover er echter weer een soort van af. Volgens de fabrikant is het beter voor de hygiëne (vanwege bacteriën en dergelijke) als bestuurders minder vaak aan het scherm zitten. Daarbij kan het ook voor afleiding zorgen tijdens het rijden als je moet kijken wat je op het scherm aanraakt. Om dat tegen te gaan, ontwikkelt het concern schermen die vanaf een afstandje kunnen bepalen wat je wilt doen.

Concreet betekent het dat je met je vinger richting het scherm gaat en het al weet welke 'knop' je in wilt drukken. Zo hoef je niet alleen het scherm niet meer aan te raken, maar kan het ook sneller acties inzetten. Volgens JLR moet het scherm door middel van kunstmatige intelligentie zelfs kunnen voorspellen welke handelingen je wilt uitvoeren. Het helpt volgens de Britten ook als je op hobbelige wegen of terreinen rijdt. Dan kan het nog wel eens lastig zijn om precies op de juiste plek te drukken, iets wat hiermee ook verleden tijd moet zijn. JLR werkt samen met de Universiteit van Cambridge aan deze technologie. Wanneer we het in productie-auto's kunnen verwachten, is nog niet bekend.

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.