'Jaguar F-Type komt ook met handbak'

Jaguar F-Type
Volgens het Amerikaanse Car and Driver is de F-Type de eerste Jaguar uit het huidige modellengamma die leverbaar wordt met een handbak.

Car and Driver sprak met een 'high level source' bij Jaguar, die het medium vertelde dat de nieuwe Jaguar F-Type naast een automatische achtversnellingsbak in een later stadium ook verkrijgbaar wordt met een handgeschakeld exemplaar. Dat zou dan zijn in combinatie met een specifieke motor. Of dat de 3.0 V6 compressor van 340 of 380 pk is of de 5.0 V8 compressor van 500 pk, blijft daarbij in het midden. Volgens Car and Driver zou de handbak ook alleen voorbehouden kunnen blijven aan de coupé, de roadster zou dan alleen met automaat leverbaar worden. Toen de F-Type nog vroeg in de testfase zat, spotten we 'm al eens met een handgeschakelde versnellingsbak (foto 4) dus helemaal als een verrassing komt het bericht niet.

De bron binnen Jaguar vertelt dat er in ieder geval nog één toekomstig ander model een handbak krijgt, waarbij gedoeld zou kunnen worden op het model onder de XF, die zou moeten concurreren met de BMW 3-serie.

De woordvoerder van Jaguar Nederland kan het gerucht over de handbak niet bevestigen. De Jaguar F-Type Roadster maakt z'n publieksdebuut tijdens de autobeurs van Parijs, eind september. Dan hopen we meer te weten te komen over deze bakkenkwestie.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum