Italo-Amerikaan: Fiat Freemont Cross

Fiat Freemont Cross
Bij ons is de Journey ter ziele gegaan op het moment dat het merk Dodge uit Europa verdween, maar in andere landen leefde de auto voort als Fiat Freemont. Nu is er een extra stoere versie van de Italiaanse Amerikaan: de Freemont Cross.

De Freemont Cross is het directe gevolg van de onlangs in de Verenigde Staten gelanceerde Journey Crossroad. Beide auto's krijgen dezelfde modieuze behandeling. We noteren onder meer speciale bumpers met zilverkleurige accenten, sideskirts met dezelfde versiering, een zwarte grille en donkere verlichtingsunits en 19-inch wielen. Het interieur is bekleed met zowel zwart leer als stof en heeft grijze stiksels.

Waar de Journey Crossroad er is met twee verschillende benzinemotoren, krijgt de Freemont Cross alleen diesels. De lichtste versie is de 140 pk sterke 2,0-liter Multi-jet met een handgeschakelde zesbak en voorwielaandrijving. Wie meer wil, kan dezelfde motor ook met 170 pk krijgen. Die versie is er ook als automaat en met vierwielaandrijving. De Freemont Cross debuteert begin volgende maand in Genève.

PRIVATE LEASE Fiat Freemont

DirectLease
Fiat 500 1.0 Hybrid (3D/6H)
€ 305
 

Lezersreacties (47) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.