IQ ver-Sciond

Scion IQ Concept
Scion IQ ConceptScion IQ ConceptScion IQ ConceptScion IQ ConceptScion IQ ConceptScion IQ ConceptScion IQ ConceptScion IQ ConceptScion IQ ConceptScion IQ ConceptScion IQ ConceptScion IQ ConceptScion IQ ConceptScion IQ Concept
De Toyota begint inmiddels al in het Europese en Japanse straatbeeld op te duiken, maar in de Verenigde Staten kennen ze 'm alleen nog van de shows. Een IQ van Toyota's hippe Scion-divisie moet ook de jeugdige automobilisten opwarmen voor dit kleine ruimtewonder.
Scions IQ onderscheidt zich van de huis-tuin-en-keuken-IQ door een widebody kit van FiveAxis. Aan de voorkant vallen verder de speciale luchtinlaat, 'aero' koplampunits en led-dagrijverlichting op. Een roestvrijstalen uitlaatsysteem –eveneens afkomstig van FiveAxis- geeft de achterkant van de auto een extra sportief aanzien.
Om 'm extra stoer te maken krijgt deze IQ 18-inch lichtmetaal met een nikkel afwerking mee. Deze wielen worden omvat door Yokohama S.drive-banden. Een door Tein SuperStreet aangepaste wielophanging moet er voor zorgen dat het niet bij sportieve pretenties blijft. En ook onder de kap gaat het er best sportief aan toe. De niet extreem zware Scion IQ krijgt namelijk een 93 pk sterke 1,3-liter viercilinder mee. De aandrijfkrachten gaan naar de voorwielen.
Scion meldt er nog niets definitiefs over, maar we kunnen er vergif op innemen dat het merk nog voor het einde van het jaar met een productie-IQ voor de Amerikaanse markt op de proppen komt. De Concept is alvast te bewonderen in New York.

Lezersreacties (51) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.