In het wild: Fiat 128 Sport Coupé (1973)

Ingekorte Italiaan met basismotor

In het wild: Fiat 128 Sport Coupé
Een Fiat 128 zien we nog maar zelden, dus toen we deze geelgroene Sport Coupé zagen staan werd de duurtest-Leaf meteen naar de kant van de weg gedirigeerd.

De 128 Sport Coupé was korter dan de reguliere 128, een auto die vooral bekend is in z'n sedanvorm. De sportieve variant had een kortere wielbasis dan die auto, en onderscheidde zich natuurlijk vooral met z'n uiterlijk. De na de B-stijl sterk oplopende schouderlijn en de hoge kont geven 'm inderdaad een sportief uiterlijk, al claimt de naam 'Sport Coupé' wellicht meer dan het 1100-motortje met z'n 64 pk kan waarmaken.

Op dit specifieke exemplaar is het ook de kleur die ons weet te raken. Het geel-groenige tintje is heerlijk 'seventies'. De matzwarte motorkap geeft 'm een toefje Abarth, al is het waarschijnlijk niet origineel. Dat geldt wel voor het kenteken: deze Italiaan is nieuw in ons land geleverd. De huidige eigenaar is z'n derde en heeft 'm sinds 2005 in bezit. Dit baasje zorgt er zo te zien goed voor. In concoursstaat is deze zeldzame Zuid-Europeaan niet, maar voor een 'buitenslaper' ziet hij er netjes uit.

PRIVATE LEASE Fiat 128

Fiat
Fiat Panda 1.0 Hybrid (5D/6H)
€ 254
 
Fiat
Fiat 500 1.0 Hybrid Dolcevita (3D/6H)
€ 256
 

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.