In het wild: Cadillac CTS Wagon (2011)

Geen V, toch vet

In het wild: Cadillac CTS Wagon
In 2009 presenteerde Cadillac voor het eerst een stationwagenversie van de CTS. Dat de bijzonder gelijnde auto juist in Europa zo zeldzaam is gebleven, is eigenlijk best wrang. Des te leuker om in de avondspits dit exemplaar tegen te komen!

Als een Amerikaans merk met een stationwagen komt, kun je er vanuit gaan dat het bedrijf een poging doet om Europese kopers te verleiden. In 2009 was dat bij Cadillac niet anders. Amerikaanse kopers zitten helemaal niet te wachten op een 'longroof', maar bij ons zijn het juist de sedans die niet in trek zijn.

In de vorm van de BLS Wagon was er één keer eerder een stationwagen van Cadillac. Die omgebouwde Saab 9-3 liet echter maar weinig van het Amerikaanse karakter van het merk heel. Met deze grotere CTS is dat anders. De bijzonder gelijnde vijfdeurs heeft dankzij de relatief kleine achterste zijruit, gigantische D-stijl en bijzondere lijnvoering een heel herkenbaar en stoer koetswerk. Om het imago kracht bij te zetten brachten de Amerikanen de beestachtige CTS-V niet alleen in sedan- en coupévorm, maar kreeg ook de praktische stationwagen een 564 pk sterke V8 in z'n neus.

Hoewel het vooral die versie is die in ons collectieve geheugen is blijven hangen, was de Wagon er natuurlijk ook in minder krachtige versies. Het hier getoonde exemplaar draagt de meest bescheiden motorisering met zich mee, maar met een 3.0 V6 met 276 pk heeft de eigenaar alsnog niets te klagen. Cadillacs poging om in Europa in de gunst te vallen mislukte overigens jammerlijk: de CTS Wagon verdween in 2012 alweer van de markt en kreeg geen opvolger.

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.