In het wild: Audi 80 B1

Audi 80 in het wild
In de rubriek 'In het wild' zetten we bijzondere auto's in het zonnetje die we zomaar op straat zijn tegengekomen. Gewoon, omdat het kan en omdat het anno 2014 steeds minder vanzelfsprekend is dat je nog iets leuks aantreft tussen al het grijze leaseblik. Deze keer: een knalrode Audi 80 van de eerste generatie!

Wat is het?
Een Audi 80 uit 1976. Onder de kap van deze vierdeurs sedan van de eerste generatie ligt een watergekoeld vierpittertje. Deze voorloper van de Volkswagen Passat is van vlak voor de facelift die eind 1976 werd doorgevoerd. Echt een oud besje, dus.

Waar staat-ie?
In Westzaan.

Hoe bijzonder is-ie?
Behoorlijk! De Audi 80 werd tot 1994 gebouwd, maar daar gingen wel vier generaties overheen. Van zijn opvolger, de A4, zien we er nog veel meer op de weg. Dit rode exemplaar is er één van de oude stempel én met vier portieren, terwijl deze versie van de 80 ook met twee stuks gefabriceerd werd.

Hoe staat-ie erbij?
Hij staat er helaas een beetje droevig bij. De lak zal wel eens glanzender geweest zijn, evenals de wielen en bumpers. Van de linkerspiegel is niet veel meer over en onder aan de portieren zien we wat roestvorming. Die stickers, onder andere één met het Chevrolet-embleem, doen de auto evenmin goed.

Hoeveel zijn er nog?
Volgens VWE zijn er in Nederland nog 57 stuks van de eerste generatie Audi 80. Weinig dus!

Wat is-ie waard?
Dat is lastig te zeggen, omdat er nog maar zo weinig van zijn en er niets te koop staat. Het ligt natuurlijk ook aan de motoruitvoering. Laten we zeggen dat een Audi 80 van de eerste generatie grofweg tussen de 1.000 en 3.000 euro kan opleveren.

Waardering:
Deze Audi 80 van bijna 40 jaar oud is absoluut een icoon en bijzonder zeldzaam, maar staat er wel erg treurig bij. Zo'n auto verdient toch beter! Van ons krijgt-ie een 6,5.

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.