In beeld: gefacelifte Fiat 500X

Zonder plakkers

Fiat 500X facelift
Fiat trekt spoedig het doek van de vernieuwde 500X en dankzij Italiaanse 500-fansites kunnen we de aangescherpte cross-over nu alvast bekijken.

Fiat heeft de in 2014 op de markt gebrachte 500X al diverse keren een modeljaarupdate gegeven, maar anno 2018 is de tijd volgens Fiat toch echt rijp voor een ingrijpendere facelift. De auto is al eerder in camouflagetrim opgedoken, maar nu kunnen we de vernieuwde cross-over ook zonder plakkers bekijken.

Hoewel ook deze facelift zo op het oog niet wereldschokkend zal zijn, is de gefacelifte 500X toch eenvoudig van het huidige model te onderscheiden. De 500X krijgt compleet nieuwe verlichting aan zowel de voor- als achterzijde. Met name achteraan vallen de nieuwe lampen op, exemplaren waarvan de invulling net als bij kleine broer 500 uit een stuk in carrosseriekleur gespoten kunststof bestaat. Aan de voorzijde zien we tevens nieuwe lichtunits, exemplaren met een nu duidelijke led-signatuur. Tevens gaat het bumperwerk subtiel op de schop.

In het interieur zien we dat Fiat een nieuw instrumentarium introduceert, een paneel waarbij de kleinere twee klokken nu optisch doorlopen in het middelste grotere exemplaar. Verder monteert Fiat een herzien infotainmenstysteem in de 500X.

Eerder profiteerde de aan de 500X gerelateerde Jeep Renegade al van een reeks nieuwe motoren en logischerwijs zal ook deze Fiat met die blokken beschikbaar komen. Zet dus in op de komst van de hagelnieuwe 120 pk en 190 Nm sterke geblazen 1,0-liter driecilinder. Hoger op de benzineladder staan de (150 pk en 180 pk sterke) nieuwe geblazen 1,3-liter viercilinders. De auto zal leverbaar zijn met zowel een handgeschakelde zesbak als met een zes- of negentrapsautomaat. Dieselen kan met een 140 pk sterke 1.6 MulitJet en met een 170 pk sterke 1.6.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (53) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum