Hyundai trekt doek van RM16 N Concept

Veloster-achtig studiemodel met 300 pk

Hyundai RM16 N
Hyundai heeft vandaag tijdens de Busan Auto Show in thuisland Zuid-Korea deze RM16 N Concept getoond. De derde in de lijn van RM-studiemodellen. De auto, met een middengeplaatste 2,0-liter benzinemotor, laat Hyundai's de sportieve ambities met het N-label zien.

Hyundai toont graag de sportieve aspiraties die het merk heeft. Het speciale N-label - wat je kunt zien als het AMG of M van Hyundai - prijkt op deze RM16 N Concept. De auto heeft net als de eerder verschenen RM14 en RM15 een middenmotor. De 2,0-liter T-GDI is net als in de RM15 goed voor 300 pk en gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. De auto beschikt over een elektronisch sperdifferentieel en heeft achterwielaandrijving. Prestatiecijfers worden nog niet gemeld, maar in de RM15 werd de 100 km/h in 4,7 seconden bereikt.

De body van de RM16 N Concept is volledig uit koolstofvezel opgetrokken. Rondom zien we dik uitgebouwde bumpers en spoilers. Net als bij de vorige RM-concept zien we in de auto duidelijk de Hyundai Veloster terugkomen, hoewel deze nog iets eigenzinniger oogt. Op een productiemodel hoeven we waarschijnlijk niet te rekenen. Tot nu toe blijven de RM-concepts telkens beperkt tot de conceptfase.

PRIVATE LEASE Hyundai

DirectLease
Hyundai i10 1.0i Comfort (5D/5H)
€ 298
 
DirectLease
Hyundai Bayon 1.0 T-GDI 100pk Comfort (5D/6H)
€ 409
 
DirectLease
Hyundai Kona 1.6 GDI HEV Comfort (5D/6A)
€ 479
 
DirectLease
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI i-Motion (5D/6H)
€ 559
 

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.