'Hyundai test i30 N met vierwielaandrijving'

Mikken op Golf R

Hyundai i30 N Line

Hyundais N-afdeling heeft een vierwielaangedreven versie van de i30 N in de ontwikkelingskamers staan. Dat blijkt uit berichtgeving van het Australische CarGuide.

Volgens het Australische CarGuide is Hyundais N-divisie momenteel druk met het ontwikkelen én het testen van een vierwielaangedreven versie van de i30 N. CarGuide baseert zich op uitspraken gedaan door een zegsman van Hyundai Australia.

Volgens deze zegsman maakte een vierwielaangedreven variant van de Koreaanse hot hatch van meet af aan al deel uit van de i30 N-plannen. Of de auto ook daadwerkelijk het productiestadium haalt, is nog niet bekend. De auto zou zich nog in de evaluatiefase bevinden.

Mocht de i30 N daadwerkelijk beschikbaar komen, dan heeft Hyundai daarmee plots een concurrent voor auto's als de Volkswagen Golf R op de menukaart staan. De i30 N levert in de basis 250 pk en 353 Nm, maar wie het Performance Package bestelt, krijgt een variant die 275 pk en 353 Nm uit zijn 2.0 T-GDI perst. De vierwielaangedreven Golf R is met zijn 310 pk 35 pk sterker dan de krachtigste i30 N, maar het is niet ondenkbaar dat Hyundais N-afdeling het vermogen van zijn vierwielaangedreven i3o N opschroeft als het vermogen niet slechts op de voorwielen wordt losgelaten.

Voorlopig is nog niets bevestigd, maar de voortekenen klinken in elk geval veelbelovend.

PRIVATE LEASE Hyundai i30

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.