Hyundai presenteert i30 N Line

Wel het uiterlijk, niet de spierballen

Hyundai i30 N Line
Hyundai i30 N LineHyundai i30 N LineHyundai i30 N LineHyundai i30 N LineHyundai i30 N LineHyundai i30 N LineHyundai i30 N LineHyundai i30 N LineHyundai i30 N LineHyundai i30 N LineHyundai i30 N LineHyundai i30 N Line
Hyundai introduceert een nieuw label met de naam 'N Line' op de i30 hatchback. Als N Line heeft die auto, je raadt het al, het uiterlijk van een i30 N, maar zonder diens spierballen.

De trend om auto's te voorzien van sportieve uiterlijke opsmuk lijkt niet te stoppen in Nederland en na Kia is nu ook Hyundai overstag. De i30 N Line lijkt aan de buitenzijde sterk op de bijzonder heftige i30 N. Autospotters moeten zich concentreren op details om de verschillen te ontdekken. Zo zijn de raamomlijstingen bij de échte N zwart, heeft de snelste i30 een opvallender dakspoiler met een driehoekig remlicht en beschikt het 'nep-exemplaar' over één dubbele in plaats van twee enkele uitlaateindstukken. Ook brengt die uitlaat uiteraard minder herrie voort en zijn er wielen met grijze in plaats van zwarte accenten. Voor- en achterbumper zijn nagenoeg gelijk en ook de duistere ledkoplampunits van de i30N vinden hun weg naar de N Line.

Binnenin zijn er speciale, sportieve stoelen, een stuurwiel met geperforeerd leer, sportieve pedalen en een dito pookknop. De i30 N Line is er vooralsnog alleen als hatchback, maar omdat een N-versie van de Fastback ook in de pijplijn zit, is een N Line-variant van die auto verre van onlogisch. Over een Wagon zwijgt Hyundai vooralsnog in alle toonaarden. Kopers van een i30 N Line hebben wereldwijd de keuze uit de 1.4 T-GDI-benzinemotor met 140 pk en de 1.6 CRDi-diesel met 136 pk. Bij de 1.0 T-GDI met 120 pk is het pakket dus geen optie. Hoewel de motor ongemoeid bleef, is het onderstel wel aangepakt, zodat de N Line alsnog sportiever moet rijden dan een reguliere i30.

Nederlandse prijzen en specificaties volgen later.

Video

PRIVATE LEASE Hyundai i30

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.