Hyundai i40 Wagon in de startblokken

Hyundai i40 Wagon
Hyundai i40 WagonHyundai i40 WagonHyundai i40 WagonHyundai i40 WagonHyundai i40 Wagon
Het zijn de laatste loodjes voor de Hyundai Sonata: volgend jaar wordt de auto vervangen door de i40. Onze spionagefotograaf betrapte voor het eerst de Wagon.
De Wagon is opvallend genoeg de eerste carrosserievariant die in Europa op de markt komt. De i40 Wagon komt namelijk in het eerste kwartaal van 2011. De sedan komt een paar maanden later op de markt. De reden voor deze planning is dat Hyundai verwacht dat de Wagon het overgrote deel van de verkopen voor z'n rekening gaat nemen.
Voor de i40 komt Hyundai met een nieuw blok met directe inspuiting: de Theta II GDI. Het viercilinder blok heeft een inhoud van 2,4 liter en levert daarmee 201 pk bij 6.300 toeren. Hyundai geeft een maximum trekkracht op van 250 Nm. Behalve directe inspuiting heeft de nieuwe krachtbron ook 'dual continuously variable valvetiming', waarvoor Hyundai de afkorting DCVVT gebruikt.
De i40 Wagon komt waarschijnlijk ook met de 2,2-liter turbodiesel uit de Santa Fe. Die heeft een vermogen van 197 pk. Andere mogelijke motoren zijn een 1,6-liter viercilinder GDI met 140 pk en een 1.7 CRDi met een vermogen van 125 pk. In april liet Hyundai in New York ook de Sonata Hybrid zien, dus wie weet komt er ook eentje met elektromotor en lithiumpolymeer accu's.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (56) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.