Hyundai Getz vernieuwd

Hyundai Getz vernieuwd
Zoals al eerder aangekondigd, toont Hyundai op de IAA een gefacelifte Getz. Vanaf oktober staat de auto bij de dealers. Prijzen zijn inmiddels bekend.
Zoals al eerder aangekondigd, toont Hyundai op de IAA een gefacelifte Getz. Vanaf oktober staat de auto bij de dealers. Prijzen zijn inmiddels bekend.
De uit 2002 stammende Hyundai Getz heeft voor het nieuwe modeljaar een herziene frontpartij gekregen. De nieuwe koplampen en grille springen het meeste in het oog. Aan de achterzijde zijn vernieuwde achterlichten en het mistachterlicht is voortaan in het midden van de bumper geplaatst. Bovendien is er een aantal nieuwe exterieurkleuren en aan de binnenzijde zijn kwalitatief betere materialen gebruikt. De driecilinder dieselmotor wordt vervangen door de viercilinder 1,5-liter CRDi met 88 pk. De 1,1-liter heeft er drie pk bijgekregen, de 1,3-liter is vervangen door een 1,4-liter met 97 pk en bij de 1,6-liter blijft alles bij het oude. Op het gebied van veiligheid is de Getz er met verzonken hoofdsteunen voor de achterpassagiers en zijairbags op vooruit gegaan.

Wanneer de nieuwe Getz in oktober bij de dealers staat, is er de First Edition. Die heeft een interieur met rode of blauwe accenten, 15 inch wielen, een achterspoiler en een mattenset. Het stuur en de pookknop zijn in leder gevat. Volgens Hyundai levert dit speciale model, dat alleen leverbaar is met de 1,4-liter motor, een voordeel op van 1.500 euro. De First Edition is er vanaf 13.395 euro.

De vernieuwde Hyundai Getz heeft een vanafprijs van 10.495 euro voor de 1,1-liter ActiveVersion Young. De 1,4-liter kost minimaal 12.395 euro en de 1,6-lier 14.395 euro. De diesel staat in de lijst voor een prijs vanaf 16.495 euro.