Honda Urban SUV wil ook punt cross-over taart

Honda Urban SUV wil ook punt cross-over taart
Toen we bij de onthulling van de CR-V aan een Honda-medewerker vroegen of z'n merk ook een compacte SUV overwoog, zei hij dat 'Honda altijd de potentie van nieuwe segmenten analyseert'. De analyse voor de compacte SUV is overduidelijk goed uitgevallen, want hier zijn de eerste beelden van de Urban SUV Concept!

Deze eerste beelden van de Honda Urban SUV Concept betreffen gelekt materiaal, dus concrete informatie over de auto ontbreekt nog. Wel wilde Honda kwijt dat de auto op het platform van de Jazz staat. Dat betekent dus dat we hier te maken hebben met een B-segment cross-over, een model dat duidelijk onder de CR-V gaat opereren.

Honda waagt zich nog niet aan een introductiedatum voor de B-segment cross-over en dat zou zomaar kunnen betekenen dat we tot 2014 of zelfs 2015 op deze auto moeten wachten. Daarmee is Honda rijkelijk laat, want het groeiende segment van de B-segment cross-over wordt momenteel al overspoeld met interessante creaties. We kennen bijvoorbeeld de Opel Mokka, Nissan Juke en Mini Countryman al, binnenkort komen daar ook nog eens de Chevrolet Trax, Peugeot 2008 en Renault Captur bij. En dan is er rond de jaarwisseling ook nog eens de Ford Ecosport...

Honda neemt het voorschot op z'n B-segment cross-over tijdens de NAIAS in Detroit. Morgen is de eerste persdag van de belangrijke autoshow en wij zijn er uiteraard bij.

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.