'Honda komt met volledig elektrische sportwagen'

Nieuweling wordt onder NSX gepositioneerd

'Honda komt met volledig elektrische sportwagen'
Honda zet ineens weer vol in op de sportwagen: er is namelijk een volledig elektrische sportwagen in de maak.

Autocar meldt op basis van informatie van insiders dat Honda een volledig elektrische sportcoupé onder de NSX in het gamma wil plaatsen.

De nieuwe sportwagen zou vier elektromotoren tot z'n beschikking hebben en het totale vermogen zou uitkomen op zo'n 350 pk. Een speciale CR-Z heeft met een vergelijkbare SH-AWD aandrijflijn al aan de Pikes Peak Hillclimb deelgenomen.

Die auto had een vermogen van 450 pk bij een gewicht van 1.800 kg. Voor de productieauto mikt Honda op een gewicht van 1.600 kg. De sprint naar 100 km/h kost zo'n 3,5 seconden en de actieradius moet uitkomen op 500 km.

Het prototype behaalde een elfde tijd bij de laatste editie van Pikes Peak. Honda-ingenieurs hebben aangegeven dat het vanaf de start van het project in 2012 de bedoeling was dat de aandrijflijn het productiestadium zou halen.

De volledig elektrische sportwagen geldt niet als de spirituele opvolger van de S2000: Honda ontwikkelt namelijk ook nog zo'n auto, die in ieder geval ook de beschikking heeft over een verbrandingsmotor. Onlangs zijn patentschetsen van een toekomstige sportwagen van Honda gelekt (foto's), en het lijkt er sterk op dat dat toch de nieuwe S2000 betreft en niet de elektrische sportwagen.

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.