Honda CR-V krijgt Hybrid-behandeling

Prototype CR-V Hybrid naar Frankfurt

Honda CR-V Hybrid Prototype
Honda CR-V Hybrid PrototypeHonda CR-V Hybrid PrototypeHonda CR-V Hybrid PrototypeHonda CR-V Hybrid PrototypeHonda CR-V Hybrid PrototypeHonda CR-V Hybrid PrototypeHonda CR-V Hybrid PrototypeHonda CR-V Hybrid PrototypeHonda CR-V Hybrid Prototype
Honda toont tijdens de IAA van Frankfurt een vooruitblik op een hybride CR-V. De Japanners noemen het nog een prototype, al is de auto nagenoeg productierijp.

Onlangs kondigde Honda aan dat het een bijzondere elektrische concept-car zou meebrengen naar de IAA van Frankfurt, een aankondiging die hand in hand ging met de aankondiging van een hybride CR-V. Vandaag is die laatste nieuweling uit de doeken gedaan. De CR-V Hybrid die Honda meebrengt naar Frankfurt is tevens de eerste nieuwe CR-V die het merk op een Europese beurs toont. In de Verenigde Staten is het model al even te krijgen.

De CR-V Hybrid heeft een i-MMD gedoopte aandrijflijn die uit een elektromotor en een 2,0-liter i-VTEC viercilinder benzinemotor bestaat, een blok dat uiteraard volgens het Atkinson-principe loopt. Een reguliere transmissie is niet aanwezig. Honda geeft de CR-V Hybrid een directe verbinding tussen de aandrijflijn en de assen. Tijdens de IAA van Frankfurt, die over ongeveer een week depoorten opent, doet Honda alle details uit de doeken.

De nieuwe CR-V komt ook als niet-hybride op de markt. Zo plaatst Honda de 1,5-liter geblazen V-TEC-viercilinder in de SUV, een blok dat gekoppeld kan worden aan een handgeschakelde zesbak en aan een CVT-transmissie. Een dieselblok komt er niet in Europa. Volgend jaar maakt de CR-V zijn opwachting in Nederland.

PRIVATE LEASE Honda CR-V

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum