Het dak d'r af bij de Maserati GranTurismo!

Maserati Spyder (foto: Carpix)
Maserati Spyder (foto: Carpix)Maserati Spyder (foto: Carpix)Maserati Spyder (foto: Carpix)Maserati Spyder (foto: Carpix)Maserati Spyder (foto: Carpix)
U zou het niet zeggen als u deze gecamoufleerde auto ziet, maar dit is echt de nieuwe Spyder waar Maserati al een tijdje aan werkt. Het Italiaanse merk heeft de testactiviteiten inmiddels weer hervat.
Onze spionagefotograaf kwam dit exemplaar tegen in de stromende regen bij de Nordschleife. Wie naar de Gran Turismo kijkt, kan al zien hoe het gamma eruit komt te zien. De basisversie krijgt een 4,2-liter V8 met 405 pk onder de kap en de S-versie krijgt een 4,7-liter V8 met 440 pk onder de kap.
Over die kap bestaat nog de nodige onduidelijkheid. Door de heftige camouflage is niet te zien of we met een stoffen exemplaar of een stalen klapdak van doen hebben. Voor beide opties valt iets te zeggen. Met een stalen klapdak loopt de Spyder keurig in de pas met Ferrari's California, maar met de klassieke stoffen kap houdt Maserati het gewicht van de auto lager.
Waarschijnlijk onthult Maserati de nieuwe Spyder op de IAA in Frankfurt. Daarna moeten we nog even geduld hebben, want de auto verschijnt niet voor 2010 bij de dealers.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.