Hennessey viert feest met 815 pk-Mustang

Feestneus heet HP800 25th Anniversary

Hennessey Ford Mustang
Hennessey Ford MustangHennessey Ford MustangHennessey Ford MustangHennessey Ford MustangHennessey Ford MustangHennessey Ford MustangHennessey Ford Mustang
De Amerikaanse tuner Hennessey bestaat dit jaar 25 jaar. Waarmee kunnen ze dat beter vieren dan met één van hun lievelingen; de Ford Mustang? Speciaal voor de gelegenheid bouwt het bedrijf 25 feestversies van de Mustang, met een uitzinnig vermogen van 815 pk.

Hennessey mag dit jaar alweer 25 kaarsjes uitblazen. Om dat te bezegelen heeft het een speciale feestversie van de Ford Mustang gecreëerd. De Hennessey 25th Anniversary Edition HP800 Ford Mustang, zo heet-ie voluit. Dankzij een 2,9-liter metende supercharger komt het vermogen van de 5,0-liter V8 uit op een niet zachtzinnige 815 pk. Het koppel bedraagt 879 Nm. Om die klap aan vermogen ook weer enigszins tot bedaren te kunnen brengen, monteerde Hennessey 15-inch Brembo remschijven.

De verlaagde, gitzwarte Mustang is bovendien voorzien van dik spoilerwerk en diverse koolstofvezel panelen. Grijze versiering aan de zijkanten laat zien dat het om de jubileumversie gaat. Tevens geeft het getal '25' aan hoeveel er van komen, want Hennessey houdt het exclusief.

In 1991 begon Texaan John Hennessey met het tunen van auto's. In de afgelopen 25 jaar pakte het inmiddels alom bekende Hennessey auto's als de Ford Mustang, Dodge Viper en Chevrolet Corvette aan. Daarnaast ontwikkelde de tuner zelf een extreme hypercar met 1.471 pk op basis van de Lotus Exige, die de naam Venom GT mee kreeg.

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.