Hennessey Performance maakt 1.000 pk sterke SUV

Over de top

Hennessey Mammoth 1000 SUV

Hennessey Performance heeft een 1.000 pk sterke pick-up op basis van de RAM TRX klaargestoomd. Het gevaarte is vernoemd naar de wolharige voorvader van de olifant en heet voluit Mammoth 1000 SUV.

Het Amerikaanse Hennessey Performance heeft wel iets met uitgestorven dieren. Zo vernoemde het onder meer heftig aangepaste Fords F-150 Raptor en Bronco naar de Velociraptor, een altijd slecht gehumeurd uitgestorven reptiel, als we de Jurassic Park- en Jurassic World-films mogen geloven. Voor de naamgeving van aangepaste versies van de Ram TRX put Hennessey Performance zijn inspiratie uit een recenter tijdperk. Dit is de Mammoth 1000 SUV, een tot SUV omgebouwde versie van de sportiefste pick-up van Ram.

Die toch al potente pick-up van Ram is de TRX, een versie van de Ram 1500 met de 6.2 Hellcat-V8 in zijn neus die in beginsel al goed is voor 711 pk. Die Ram TRX werd begin dit jaar door Hennessey Performance al omgebouwd tot Mammoth 1000, een variant met 1.026 pk en 1.314 Nm, dankzij een enorme supercharger en een aangepast uitlaatsysteem. Die Mammoth 1000 krijgt nu een gesloten deel achter de cabine en is daarmee opeens een SUV-achtige geworden. Zijn naam: Mammoth 1000 SUV. Volgens Hennessey is het gevaarte in staat om in 3,2 tellen naar 97 km/h (60 mph) te denderen. De Amerikaan heeft een extra zitrij gekregen, compleet met een extra zijruit zodat je ook iets meekrijgt van de buitenwereld die ongetwijfeld in een rotgang aan je voorbij zoeft.

Net als zijn pick-up broer heeft de Mammoth 1000 SUV aangepast bumperwerk rondom en staat hij dankzij een liftkit hoger op zijn poten om plaats te maken voor 20-inch lichtmetaal waar 35-inch offroadrubber omheen is gevouwen. Hennessey Performance gaat 20 exemplaren bouwen. De vanafprijs is omgerekend € 311.000.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.