Haas presenteert als eerste F1-team nieuwe auto

Onthullingsperiode afgetrapt!

Haas F1 2023

De voorpret voor het nieuwe Formule 1-seizoen kan nu echt beginnen. Haas trapt vandaag de reeks onthullingen van de nieuwe auto's af! Het Amerikaanse team heeft een beduidend minder 'kale' auto dan vorig jaar.

Het zat Haas niet bepaald mee de afgelopen jaren. Eerst was er het debacle met titelsponsor Rich Energy, vervolgens stapte de familie Mazepin in als geldschieter (en Nikita als coureur) en werden die 2022 buiten de deur gezet na de Russische invasie in Oekraïne. Nu heeft Haas gelukkig weer een nieuwe hoofdsponsor: Moneygram. Een financiële speler uit Amerika. Het is voor Haas te hopen dat het een wat stabieler verhaal wordt dan bijvoorbeeld bij Mercedes met FTX. De auto oogt in elk geval al een stuk minder leeg!

De renstal van Gene Haas laat een auto zien die waarschijnlijk niet veel meer is dan een standaard demonstratiemodel. Het gaat nu immers alleen nog om de kleurstelling en officieel is het dan ook een 'livery reveal'. De hoofdsponsor zien we terug op de voorvleugel en de motorkap, maar verder is het vooral het zwart dat behoorlijk opvalt. Haas keert een beetje terug naar de 'eigen' kleuren van 2018 en 2020. In elk geval wel met een ander coureursduo dan toen. Kevin Magnussen is er wel weer bij, maar hij deelt voor het eerst het team met Nico Hülkenberg. De Duitse coureur bracht de afgelopen paar jaar langs de zijlijn door als reservecoureur bij Racing Point/Aston Martin en is er nu toch weer bij. Haas hoopt dit jaar 'meer consistent in de punten te eindigen'. Vorig jaar werd het team achtste in het constructeurskampioenschap.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.