Gordon Murray onthult guitige Motiv

Bijzonder kleintje

Gordon Murray Design Motive
Gordon Murray Design MotiveGordon Murray Design MotiveGordon Murray Design MotiveGordon Murray Design MotiveGordon Murray Design Motive

Gordon Murray's eigen bedrijf GMA (Gordon Murray Automotive) slaat een nieuwe weg in met de uiterst compacte Motiv. De 2,5 meter lange creatie is als nieuwe autonome stadsvoorziening ontwikkeld.

Gordon Murray is een man van uitersten. Was hij eerder nog het grote brein achter onder meer de McLaren F1, nu staat hij aan de hoofd van een nieuw autonoom project. Deze guitige Motiv speelt daarbij de hoofdrol. Samen met zijn eigen team en in samenwerking met Delta Motorsport en itMoves is de autonome Motiv ontwikkeld. Het is een project waarbij stadsmobiliteit centraal staat.

De Motiv moet als een ‘pod’ worden gezien waarin één iemand kan plaatsnemen. Met behulp van Gordon Murray's iStream Superlight-technologie kan de auto de passagier in drukke steden geheel autonoom van A naar B brengen. De Motiv weegt slechts 450 kg, is 2.537 mm lang en heeft een breedte van 1.310 mm. Gezien het gewicht wordt het compacte autootje als quadricycle gekwalificeerd: een vierwielige motorfiets. De elektromotor in de Motiv heeft een vermogen van 27 pk, een batterij van 17,3 kWh voorziet het motortje van zijn energie. Volgens WLTP-metingen komt de Motiv 100 km ver, waarbij een topsnelheid van 65 km/h haalbaar is.

Gezien het formaat zou de veiligheid op het eerste oog nog wel eens een dingetje kunnen zijn, maar volgens Murray voldoet de Motiv aan alle veiligheidseisen. Of er productieplannen zijn, is vooralsnog niet bekend.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.