Gloednieuwe Kia Sorento duikt op

Van alle kanten belicht

Kia Sorento
Kia SorentoKia SorentoKia SorentoKia SorentoKia Sorento spyshotsKia Sorento spyshotsKia Sorento spyshots

Een nieuwe dag, een nieuw lek. Deze keer hebben de testrijders van Kia een steekje laten vallen, want het is iemand gelukt om de gloednieuwe Sorento vanuit alle hoeken op de gevoelige plaat vast te leggen.

Wederom gaat de eer naar het Spaanse Cochespias dat de foto’s als eerste op Instagram deelt. De foto’s lijken, gezien de omgeving, in het Oostblok te zijn gemaakt. Het is dus mogelijk dat de Sorento bij ons op enkele vlakken iets anders op de weg verschijnt, maar in grote lijnen moet dit hem ook voor ons land worden. Na de onthulling van de geheel nieuwe Santa Fe  lag de komst van deze technische verwante Sorento al even in het verschiet. Kia wilde de onthulling alleen voor later dit jaar bewaren, maar de ontwikkelaars lopen nu tegen de lamp.

De immense grille met bijzondere indeling laat zien dat dit de Sorento is die we eerder volledig gecamoufleerd in Duitsland voorbij zagen rijden. Ook de koplampindeling en de in tweeën gedeelde achterlichten zijn te herkennen van de spionagebeelden. Nu de camouflage echter is verdwenen, wordt alles een stuk duidelijker. Zo krijgt de dagrijverlichting een soort bliksemschicht-vorm direct onder de koplamp en lijkt een achterruitwisser in de spoiler te worden verwerkt.

Kia Sorento

Voor de eerste keer worden we ook op de binnenkant getrakteerd. Daar gaat Kia aan de slag met een geheel nieuw ontwerp, waarbij de middentunnel heel breed uitpakt. We ontwaren een groot centraal scherm, dat lijkt over te lopen in de digitale meters achter het stuur. In dit prototype wordt veel met zilverkleurige sierdelen gewerkt.

De officiële onthulling volgt later dit jaar.

PRIVATE LEASE Kia Sorento

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.