Kia Sorento krijgt nieuwe neus

Verticale lichtunits rondom

Kia Sorento facelift spyshots
Kia Sorento facelift spyshotsKia Sorento facelift spyshotsKia Sorento facelift spyshotsKia Sorento facelift spyshotsJeep Wrangler, Range Rover Evoque, Kia SorentoJeep Wrangler, Range Rover Evoque, Kia SorentoKia Telluride

Fotografisch bewijs: Kia werkt aan een facelift voor de Sorento. De middelgrote SUV lijkt een compleet andere neus te krijgen, met verticale koplampen in de stijl van de Telluride.

Wacht, de Sorento ‘middelgroot’?  Niet in Europa, maar in (onder meer) Noord-Amerika wel. Daar staat boven de al vrij forse Sorento nog de Telluride, die zijn maximaal zeven inzittenden nog meer ruimte biedt.

Die Telluride lijkt ook als inspiratie te dienen voor de facelift van de Sorento. Onder de dikke laag camouflage menen we namelijk verticale, dus hoge en smalle koplampen te zien, uiteraard met led-verlichting. Deze koplamp-opstelling biedt meer ruimte voor de grille, die daarmee ongetwijfeld in de breedte flink zal groeien.

Jeep Wrangler, Range Rover Evoque, a href=

De huidige Sorento (nog met het oude logo).

Kia Telluride

De Telluride.

Met verticale koplampen past de neus van de Sorento eigenlijk des te beter bij de kont, die immers al rechtopstaande lichtunits heeft. Daaraan lijkt dan ook niets wezenlijks te veranderen, al mogen we ongetwijfeld uitgaan van een net iets anders vormgegeven bumper en enkele andere detailwijzigingen.

Het is interessant dat de hele achterste raamstijl van deze testauto is afgedekt. Het zou kunnen dat Kia ook in dit 'gebied grote wijzigingen plant, al is dat wel ongebruikelijk voor een tussentijdse update. Het dashboard is eveneens door de fotograaf vastgelegd, maar zo goed afgedekt dat er eigenlijk niets aan te zien is.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum