Gespot: Skoda Scala met standaard achterklep

Zo kan het dus ook ...

Skoda Scala metalen achterklep
Skoda ScalaSkoda ScalaSkoda ScalaSkoda ScalaSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid faceliftSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid SpacebackSkoda Rapid Spaceback

De afgelopen maand trok Skoda het doek van een (riant uitgeruste) Scala. De nieuwe compacte hatchback neemt het stokje van de Rapid over. Net als die Rapid krijgt de Scala een achterklep met een grote achterruit, waardoor de helft van de klep met glas is bedekt. Optioneel welteverstaan, want in de basis krijgt de Skoda een achterklep waar meer metaal op zichtbaar is aangemeten. We weten nu hoe dat eruit ziet.

In een diepblauwe, felrode of gifgroene kleur: de Scala stond tijdens zijn wereldpremière in Tel Aviv in een tal van fleurige kleuren in zijn dikste vorm voor de wereldpers uitgestald. Het vernieuwde ontwerp werd door de ontwerpers meermaals onder de aandacht gebracht en geprezen. Toegegeven, hij zit een stuk dynamischer in elkaar dan zijn voorganger. De Rapid kenden we in eerste instantie als liftback en later als spaceback. In een luxueuze jasje maakte de metalen achterklep bij die spaceback plaats voor een zwarte glazen variant. De nieuwe Scala, die enkel als spaceback op de markt verschijnt, werd met een soortgelijke glazen achterklep gepresenteerd. We wisten dat dit - samen met het glazen dak - optioneel leverbaar zou worden, maar hoe de basis-Scala erbij zou staan, was onbekend. Tot nu, want in de wondere wereld van de sociale media circuleert nu deze foto.

De antracietgrijze Scala staat in vergelijking met de officieel gepresenteerde exemplaren op simpeler wielen en kreeg in de Skoda-fabriek in Mlada Boleslav een metalen achterklep aangemeten. Wat opvalt is dat de achterruit ver naar beneden doorloopt. De Skoda-letteraanduiding op de achterklep zou op elk model aanwezig moeten zijn, dus wellicht is dit nog een pre-productie-exemplaar. De uitvoeringen voor de Nederlandse markt zijn vooralsnog onbekend, maar wij staan stiekem al te trappelen om de auto door de configurator voor een Back to Basics te halen. Wat jullie?

PRIVATE LEASE Skoda Scala

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (50) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.