Gesnapt: Ford Bronco verkleed als Everest

In 2020 op de markt

Ford Bronco mule
Ford Bronco muleFord Bronco muleFord Bronco muleFord Bronco muleFord Bronco mule
Ford maakte vooral de Amerikaanse markt enthousiast door begin dit jaar te bevestigen dat de Bronco na jarenlange afwezigheid terugkeert. Het lijkt er sterk op dat de auto hier verkleed als Everest is gesnapt.

Wie een stoer ogende, hoekige Bronco verwacht en ietwat teleurgesteld is na het zien van deze spyshots, kan gerust zijn. Ford lijkt de koets van een Everest te gebruiken om het testwerk met de Bronco mee te verhullen.

Het zal overigens nog even duren alvorens de Bronco daadwerkelijk productierijp is. In 2019 brengt Ford de Ranger na jarenlange afwezigheid terug naar de Noord-Amerikaanse markt. Die auto zal als basis dienen voor de Bronco, een SUV die een jaar later verschijnt. De auto zal naar verluidt samen met de Ranger gebouwd worden in Michigan. Ford beschrijft de Bronco als een "[...] 4x4 zonder compromissen", bedoeld voor "[...] wie graag ver buiten de stad op avontuur gaat". Het lijkt er dan ook sterk op dat Ford met de Bronco de nieuwe generatie Jeep Wrangler wil dwarszitten.

Al in 2004 kwam Ford met een Bronco Concept, een studiemodel dat diesel lust én dankzij stikstofoxide extra vermogen kon opwekken. De Bronco werd overigens op bijzondere wijze een televisieberoemdheid door als vluchtauto van de van moord verdachte O.J. Simpson te worden ingezet.

PRIVATE LEASE Ford Bronco

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.