General Motors profiteert van beursgang Lyft

Toch forse krimp in China

Chevrolet Silverado

General Motors (GM) heeft zijn winst in het eerste kwartaal flink opgevoerd. Het concern profiteerde daarbij onder meer van zijn belang in Uber-concurrent Lyft. Dat aandelenpakket is sinds de beursgang van Lyft meer waard geworden

De nettowinst over de eerste drie maanden van dit jaar bedroeg 2,1 miljard dollar, een stijging van ruim 93 procent ten opzichte van een jaar eerder. Naast het belang in Lyft is die stijging ook te danken aan een hogere waardering van het belang van GM in het Franse autoconcern PSA.

De opbrengsten van GM daalden 3,4 procent tot 34,9 miljard dollar, een lagere omzet dan analisten hadden verwacht. Het Amerikaanse concern voerde op de thuismarkt de verkopen van zijn lucratieve pick-up trucks Chevrolet Silverado en GMC Sierra op, waardoor de gemiddelde verkoopprijs voor modellen van GM naar een recordhoogte steeg. Het totale aantal verkochte auto's van GM daalde echter. In China kampte het concern met een daling van de autoverkopen van bijna 20 procent.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.