Gelekt: brochure Mercedes SL

Gelekt: brochure Mercedes SL
Het was Mercedes-Benz bijna gelukt om de SL tot aan z'n onthulling onder de pet te houden. Bijna, want nu is toch voortijdig een brochure op het internet beland.

Op de foto's zien we niet alleen de voor- en achterkant van de SL, maar ook al beeld van het interieur. Dat vertoont duidelijk overeenkomsten met dat van de andere sportwagens van Mercedes-Benz, de SLK en de SLS.

Mercedes-Benz maakt de nieuwe SL een stuk lichter. Bij de SL 350 wordt dat maar liefst 140 kilogram, de SL 500 wordt 125 kg lichter. Dat, ondanks dat de SL langer en breder wordt. Behalve de genoemde V6- en V8-motoren komt er natuurlijk ook weer een AMG-versie met een vermogen van (waarschijnlijk) 544 pk.

Een bijzondere noviteit is het Magic Vision Control. Daarmee is de ruitensproeierinstallatie in de ruitenwissers verwerkt waardoor de vloeistof niet eerst de bestuurder het zicht ontneemt voor dat het wordt weggewist. Aan beide zijden van de wisserbladen zit een rij sproeiermondjes, zodat het systeem efficiënt werkt.

Mercedes geeft de nieuwe SL z'n publieksdebuut op de NAIAS in Detroit, die begin januari de deuren opent. We verwachten de SL in het eerste kwartaal van 2012 ook al bij de dealers.

Lezersreacties (49) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.