Gelekt: BMW 8-serie Gran Coupé

Een andere dag, een andere gelekte BMW

BMW 8-serie Gran Coupé
BMW 8-serie Gran CoupéBMW 8-serie Gran CoupéBMW 8-serie Gran CoupéBMW 8-serie Gran CoupéBMW 8-serie Gran CoupéBMW 8-serie Gran CoupéBMW 8-serie Gran CoupéBMW 8-serie Gran CoupéBMW 8-serie Gran CoupéBMW Concept M8 Gran CoupeBMW Concept M8 Gran CoupeBMW Concept M8 Gran CoupeBMW Concept M8 Gran Coupe

De marketingafdeling van BMW lijkt niet helemaal zijn week te hebben, want voor de tweede keer deze week belandt een nog te presenteren nieuw model vroegtijdig op het internet. Deze keer staan de schijnwerpers op de 8-serie Gran Coupé gericht.

Via een Franse blog belandden de drie foto’s van de gloednieuwe BMW op het wereldwijde web. Het lijken screenshots te zijn uit een video waarin iemand een rondje om de 8-serie Gran Coupé loopt. De beelden bevestigen ons vermoeden dat we met een smakelijke vierdeurs coupé kennis gaan maken. Hoewel de auto als een verlengde versie van de reeds gepresenteerde driedeurs coupé wordt gepositioneerd, weet BMW het ontwerp in evenwicht te houden. Het - waarschijnlijk optionele - panoramadak lijkt van voor naar achteren door te lopen, de 8-serie Gran Coupé krijgt net als de Coupé frameloze portierramen. De achterlichten lijken ongewijzigd.

Vorig jaar maakten we in Genève kennis met de Concept M8 Gran Coupé: een voorbode van deze productierijpe Gran Coupé. Die concept-auto blijkt nu een serieuze voorspelling te zijn geweest. We verwachten herkenbare versies op de prijslijst van de 8-serie Gran Coupé tegen te komen, waaronder de de M850i xDrive met de 530 pk en 750 Nm sterke V8 en de 840d xDrive diesel met 320 pk en 680 Nm koppel.

Na de ‘reguliere’ 8-serie Coupé volgde al snel de cabriolet. Recent nog trok BMW het doek van de sportiefste M-versies van deze twee carrosserievarianten. Dergelijk sportief geweld verwachten we ook voor de vierdeurs coupé.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (48) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum