Lexus CT 200h volgens TRD

Facelift optisch afgetraind

Lexus CT 200h TRD (2017)
Toyota Racing Development (TRD) heeft zich gestort op de onlangs gefacelifte Lexus CT 200h. Het feit dat de compacte Lexus in de basis geen scheurneus is, deert de sportafdeling niet.

Toyota Racing Development is een kei in het optisch aanpakken van modellen van Toyota en Lexus. Modellen met een milieuvriendelijke mentaliteit worden daarbij absoluut niet ontzien. Eerder bewees TRD dat al door zich op de Prius te storten en nu is ook de onlangs gefacelifte CT 200h van Lexus aan de beurt.

De CT 200h krijgt een uitgebreide bodykit aangemeten, waarbij met name de vier uitlaateindstukken in het oog springen. Het spoilerwerk is behoorlijk prominent aanwezig en TRD weet zelfs aerodynamische extraatjes boven de achterlichten te plaatsen. Diverse delen zijn in zowel zwart als wit uit te voeren. Een verlagingsset is aanwezig, een set veren waardoor de CT zo'n 3 centimeter dichter boven het asfalt komt te hangen.

Op motorisch vlak blijft de CT 200h volledig zichzelf. Dat betekent dat ook deze agressief ogende versie over een 99 pk sterke 1,8-liter grote benzinemotor beschikt die wordt bijgestaan door een 82 pk sterke elektromotor. Het gecombineerd vermogen komt uit op 136 pk.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.